Utrechtse Bierbrouwers Festival

Het derde Utrechtse Bierbrouwers Festival vindt zaterdag 11 mei plaats op het Molenerf “De Ster” in Utrecht. Tijdens het bierfestival Utrecht wordt door een deskundige jury het “Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht 2013″ verkozen. De jury bestaat uit bierkenners die hun sporen in de Nederlandse bierwereld ruimschoots hebben verdiend. Een dag om heerlijk Nederlands bier te drinken.

Datum  11 mei 2013
Tijd  12.00-17.30
Locatie  Molenpark 3, Utrecht
Toegang  Gratis
Betaalwijze  Munten (2 euro per stuk)
Website  utrechtsebierbrouwersfestival.nl

 

Aanwezige brouwerijen

Eeuwen geleden was Utrecht een provincie met tientallen bierbrouwerijen. Helaas hielden de bierbrouwerijen niet eeuwig stand. Resultaat: in 1970 was er geen enkele Utrechtse bierbrouwerij te vinden. In 1989/1990 kwam hier eindelijk weer verandering in. De amersfoortse bierbrouwerij De Drie Ringen en de Utrechtse brouwerij Stadskasteel Oudaen openden hun deuren. Dit aantal is sindsdien gegroeid tot elf brouwerijen die hun allen hun eigen, karakteristieke bieren brouwen.

Op het bierfestival Utrecht presenteren elf brouwerijen uit de provincie Utrecht hun bieren. Een hommage aan de Utrechtse biercultuur.

 

Verkiezing Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht 2013

Onder leiding van de deskundige jury Henri Reuchlin, Kees Bubberman, Hans van Meenen, Ron Rabouw en Rick Kempen wordt ook dit jaar het Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht gekozen tijdens het bierfestival in utrecht. In 2011 koos de jury Brutus van brouwerij Maximus. In 2012 ging de felbegeerde prijs naar Stout van Duits & Lauret. Ook dit jaar strijden deze brouwerijen mee naar deze felbegeerde prijs.

De Utrechtse brouwerijen mogen ieder met een bier meedingen naar de prijs. De bierbrouwerijen kiezen zelf hun bier. De enige voorwaarde is dat het bier geschonken moet worden op het Utrechtse Bierbrouwers Festival.

Overige activiteiten Bierfestival Utrecht

Tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival zullen leden van het Wijnmakers- en Bierbrouwersgilde De Amervallei een brouwdemonstratie verzorgen. Hierin worden de verschillende brouwtechnieken uitgelegd en uiteraard kunnen er vragen aan de brouwers gesteld worden. Naast deze brouwdemonstratie is er Live Muziek, met Ronald Visser, ThickShag & Marty, Richard van Bergen en Gait Kromhof en De Baviaen van Schurhoff. Ook vertelt Tomas Schroen als bierververteller over brouwerijen, biertypes en het brouwproces.

Hier blijft het niet bij. Ook zijn er bierboeken te koop bij Willem Verboom, worden er heerlijke spijzen bereid en graveert Lemsterglas op ambachtelijke wijze uw proefglas met een tekst naar keuze. Genoeg te doen dus.

Meer informatie Bierfestival Utrecht

Wilt u nog meer informatie over het Utrechts Bierbrouwers Festival kunt u vinden op de website:
www.utrechtsebierbrouwersfestival.nl

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top