Stop Bierbelasting vraagt aandacht voor de hoge bieraccijnzen

Brouwers en biertapperijen vragen aandacht voor de voortdurende verhogingen van de bieraccijns. Uit een onderzoek van Regioplan blijkt dat de 10% accijnsverhoging per 1 januari 2013, de samenleving vele miljoenen euro’s kost. Om die reden zijn de brouwers en biertapperijen de campagne Stop Bierbelasting.nl gestart. De campagne op gelijknamige website, waar zij de argumenten tegen de verhoging van de bieraccijns uiteenzetten.

Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: “De Nederlandse biersector betaalt jaarlijks zo’n 390 miljoen euro aan bieraccijns. Sinds 2002 is de accijns op bier bijna verdubbeld. Hoewel het lijkt alsof iedere accijnsverhoging op bier zorgt voor meer inkomsten voor de overheid, is dit in werkelijkheid niet zo. De hoge bieraccijns jaagt steeds meer bierkopers naar Duitsland waar de bieraccijns vier keer lager is. De schatkist loopt hierdoor nu al vele tientallen miljoenen euro aan BTW en accijns mis. Reden waarom Engeland de bieraccijns recent heeft verlaagd en Duitsland en België de bieraccijns beschermend laag houden. De omzet die de brouwers door de trek naar het buitenland mislopen, leidt bovendien direct tot banenverlies bij de Nederlandse brouwers, haar afnemers en toeleveranciers. Hoog tijd dus dat de overheid af ziet van alle verdere accijnsverhogingen op bier!”

Argumenten Stop Bierbelasting

De argumenten die Stop Bierbelasting aandraagt zijn:

  • Hoge Nederlandse bieraccijns jaagt kopers van bier over de grens
  • 10% accijnsverhoging op bier kost ruim 300 banen in Nederland
  • 10% accijnsverhoging op bier kost Nederlandse schatkist geld

Een uitgebreide onderbouwing wordt op deze pagina gegeven.

 

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top