Recensie: Stout – Duits & Lauret

Stout bier - Duits Lauret

Stout bieren zijn vaak prachtige, complexe bieren waarin veel verschillende smaken samenkomen. Zo ook de Stout van de Utrechtse brouwerij Duits & Lauret. Het is het eerst bier van de brouwerij en werd in 2012 als het “Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht” verkozen tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Feest.

Specificaties

  • Naam: Stout
  • Brouwerij: Duits & Lauret
  • Alcohol: 6,5%
  • Kleur: donkerrood / donkerbruin
  • Ingrediënten: water, gerstemout, hop, bovengist
  • Schenktemperatuur: 12-14 graden

Proeven

Het bier heeft een donkerrood, bruine kleur me een stabiele, lichtbeige schuimkraag. In het aroma zijn mooie geuren te herkennen, zoals geroosterd mout, koffie en een klein beetje karamel. De smaak is matig zoet en bitter, sporen van zout. Het weinige koolzuur maakt het bier makkelijk drinkbaar. De nasmaak is niet erg sterk, maar blijft lang hangen.

Het bier stout met een eigen karakter. Opvallend is vooral de relatief makkelijke smaak, waarin toch veel verschillende elementen terugkomen. Leuk bier om op te dienen bij een dessert met gedroogd fruit.

Bierbrouwerij Duits & Lauret

In 2009 starten Danielle Duits en Marco Lauret de bierbrouwerij Duits & Lauret. Het idee is om bier en gastronomie te combineren. Vandaar dat de Stout het eerste bier werd dat de brouwerij op de markt bracht. Een goede Stout, zo oordeelt Danielle, is namelijk de ideale maaltijdbegeleider. Naast gedroogd fruit, raad zij aan blauwe kaas, chocolade en oesters te combineren met het bier.

Benieuwd naar het bier? De Stout van Duits & Lauret is verkrijgbaar bij BierLab. Voor echte stout liefhebbers hebben zij bovendien een bierpakket vol Stout bier.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

One Comment;

  1. Pingback: Bier: Stout – Duits & Lauret | MP113A

Top