Recensie: Hop met de Gijt

Hop met de Gijt - De Natte Gijt

India Pale Ale zijn mooie, frisse bieren waarin veel hop en citrusvruchten naar voren komen. Dat is niet anders bij de Hop met de Gijt van brouwerij De Natte Gijt. Het is het eerste bier van de brouwerij en won in 2011 het Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen. Dat was de reden dat de brouwerij werd opgericht.

Specificaties

  • Naam: Hop met de Gijt
  • Brouwerij: De Natte Gijt
  • Alcohol: 6,5%
  • Kleur: Amber
  • Schenktemperatuur: 8 graden

Proeven

De India Pale Ale is amberkleurig met een mooie, stevige kraag. Met de neus zijn verschillende geuren waar te nemen, waaronder hop, mout en karamel. De smaak is hoppig, ietwat bloemig en zoet. Het is fris en bitter. Heerlijk bier met een afdronk die blijft hangen.

De Hop met de Gijt is een goed drinkbaar bier met een eigen smaak. Lekker voor bij een frisse maaltijd.

Bierbrouwerij De Natte Gijt

De brouwerij werd gestart door Marc en Rudy in 2011. Naar eigen zeggen is de brouwerij niet gestart om veel geld te verdienen, maar vooral om mensen kennis te laten maken met verrassende smaken. Dat lukt volgens ons zeker!

Ook een keer de Hop met de Gijt drinken? Het IPA Bier is te verkrijgen bij BierLab.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top