Oproer brouwerij, brewpub en veganistisch restaurant

Oproer brouwerij is begin dit jaar gestart en gevestigd in Utrecht Zuilen. Er worden bieren gebrouwen met in dezelfde ruimte een brewpub met veganistisch restaurant. De openingstijden zijn van 15.00 tot 23.00, van woensdag t/m zondag.

Brouwerij

De brouwerij is het resultaat van een fusie tussen twee Utrechtse brouwerijen, Rooie Dop en RUIG. Zij brouwen creatieve bieren die zij zelf willen drinken. Zij volgen geen trends, maar inspireren anderen. Oproer experimenteert met smaken en werkt vaak samen met andere (internationale) brouwers.

Brewpub

Op dit moment zijn er 7 taps, dit zal worden uitgebreid naar minimaal 10. Er zullen altijd minimaal 5 bieren van Oproer te drinken zijn, maar ook bieren van bevriende, goede brouwerijen. De brewpub heeft naast goed bier ook een breed assortiment aan andere dranken. Koffie met keus uit verschillende bonen van een Ethiopische koffieboer en brander, waardoor de helft van wat er betaald voor de bonen blijft in het land van herkomst. Ook schenkt de brewpub een aantal lokale wijnen, waaronder natuurwijnen waar geen toevoegingen aan zijn gebruikt. Vanzelfsprekend zijn er ook veel drankjes zonder alcohol.

Veganistisch restaurant

Het restaurant serveert biologische, veganistische gerechten gemaakt van zo veel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het menu zal vaak veranderen en is geïnspireerd door verschillende stijlen van koken. Er zijn brood en koekjes verkrijgbaar die zijn gemaakt met de gebruikte granen die overblijven na het brouwen.Oproer brouwerij, brewpub en veganistisch restaurant

Een ruige plek met een ziel

Duurzaamheid, eerlijke handel en aandacht voor milieu en dierenwelzijn zijn waarden waar Oproer voor staat. Onafhankelijkheid, doen wat ze zelf willen. Het is een Do It Yourself manier van werken, ze hebben geen grote investeerders en lenen geen geld bij een bank. Bij het bouwen hebben zij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen vanuit de brouwerij, zoals pallets.

Oproer probeert zoveel mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen en lokale creatieven een podium te bieden. Binnen Oproer is alles voor een eerlijke prijs en met aandacht voor detail. Zo heeft deze plek een organisch karakter waarbij niet alleen de bieren en het eten, maar ook het interieur constant zal worden verbeterd. Oproer is een toegankelijke, ruige, industriële plek ontmoetingsplek voor iedereen. Een plek met een ziel.

Top