Nieuw bier Bird Brewery smaakt naar meer

Bird Brewery lanceert deze week alweer zijn vierde bier. Met de Datsmaaktnaar Meerkoet komt de jonge brouwerij met een volle, donkere Scotch Ale. Het bier is gebrouwen met zeven verschillende mouten. Het geeft de Datsmaaktnaar Meerkoet een volle, complexe body. Ontdek smaken als toffee, chocolade, pruimen, anijs en meer!

Bier met eigen karakter

Met het vierde bier nu op fust en fles, hoopt het horeca en slijterijen te helpen bij het verbreden van het assortiment. ‘Van veel horecazaken krijgen wij te horen dat onze bieren echt een eigen karakter hebben, waardoor ze iets toevoegen aan de bierkaart’, vertelt Ralph. ‘Met onze nieuwe Scotch Ale verwacht ik hetzelfde. Het is echt een uniek bier, dat in geen enkele zaak zal misstaan. Maar helemaal objectief ben ik natuurlijk niet’, grapt de brouwer.

De complexe smaken in het bier maakt het leuk combineren met spijzen. ‘Het bier is past bijvoorbeeld heerlijk bij een lekkere stoofpot, uiensoep of wild’, zegt Rik. ‘Door smaken als donker fruit, chocolade en verfrissende tonen past het bier ook goed bij rijpere, zachte kazen. Zeker tijdens de donkere maanden zal de Datsmaaktnaar Meerkoet bij ons thuis veelvuldig op tafel staan.’

Het bier wordt deze week uitgeleverd aan de groothandels, waarna het zijn weg zal vinden naar de vele verkooppunten. ‘Doordat de eerdere bieren goed zijn bevallen, is ook deze batch alweer voor een groot deel in de voorverkoop verkocht’, aldus Ralph. ‘Dat is natuurlijk heerlijk. Zo kunnen wij ons lekker blijven focussen op onze bieren en kan de bierliefhebber snel genieten van onze nieuwe Scotch Ale. Allebei super!’

Over Bird Brewery
Bird Brewery werd eerder al een van Nederlands snelstgroeiende brouwerijen genoemd. De bieren De Rumoerige Roodborst en Nognietnaar Huimus zijn op het prestigieuze Ratebeer verkozen als beste Nederlandse Amber Ale en Brown Ale. Bovendien haalden beiden bieren ook de Top 50 wereldwijd in de desbetreffende bierstijlen.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top