Café restaurant Van de Buurt brouwt eigen bierlijn

Het begon als een jongensdroom van Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, om een eigen brouwerij te starten. Dat dit enkele maanden later werkelijkheid werd kon hij niet geloven. De eerste 1000 liter bier heeft de afgelopen weken in een grote tank gelagerd om de perfecte smaak en helderheid te krijgen. Zondag 17 januari om 16.00 uur is bij Van de Buurt de officiële opening van zijn brouwerij vaNNeven en haar eerste speciaalbier genaamd “Blond, Premium Session Ale”.

 Jongensdroom van Jorit Leijting

Jorit heeft inmiddels de smaak te pakken en is al bezig met zijn tweede en zelfs derde speciaalbier. Allen met een geheel eigen smaak en uniek karakter. Dus we kunnen in 2016 nog veel van zijn brouwerij vaNNeven verwachten. Café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West zal alle speciaalbieren van de tap gaan verkopen. Overige horecazaken hebben inmiddels al interesse getoond in het bier, dus de bieren zullen ook spoedig elders te vinden zijn zowel van de tap als op fles. Van de Buurt is een café restaurant waarbij je in een huiselijke en ontspannen sfeer kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner waarbij het woord ‘lokaal’ centraal staat.

Brouwerij vaNNeven

Brouwerij vaNNeven maakt authentiek speciaalbier dat met veel aandacht gebrouwen wordt. Uniek in haar ingrediënten en altijd op zoek naar de perfecte balans voor elke slok. Het eerste speciaalbier dat gebrouwen is, is een volle blonde met een fruitige neus en is diepgoud van kleur. Zij is door haar zacht bittere hop en frisse citrustonen perfect in balans. Een uniek bier voor elk moment.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

One Comment;

 1. Riek Kooper said:

  Geachte Heer

  Ik had een vraag,

  Mjjn man spaar alles van en over bier.
  Als u wat etiketten voor mij heefd graag.
  Als u een boekje heefd waar ik spullen van uw
  Brouwerij kan kopen ,dan wil ik die ook graag.
  Via uw iban nummer

  Bijvoorbaat Mijndank Riek

  Riek Kooper
  Burg.Stemerdingl. 124
  4388 KB
  Oost-Souburg
  Nederland

Top