Brouwerij ‘t IJ

Brouwerij ‘t IJ opende zijn deuren in 1983. Muzikant Kaspar Peterson, basgistarist bij de band Door Mekaar, vestigde zijn nieuwe brouwerij in het Badhuis Funen in Amsterdam-Oost. Intussen is ook de naastgelegen Molen in gebruik genomen als proeflokaal.

Groei

In 2008 werd de brouwerij overgenomen door Patrick Hendriks en Bart Obertop. Zij openden in 2012 een tweede brouwlocatie op het zeeburgerpad, nog geen kilometer verderop. Sinds begin 2013 worden alle flesbieren nu gebrouwen op deze nieuwe locatie.

Bier van Brouwerij ‘t IJ

Bovengistend, ongepasteuriseerd en ongefilterd: dat zijn alle bieren van deze Amsterdamse brouwerij. Een aantal klassieke bieren die vast op tap staan zijn:

Verder zijn er natuurlijk nog allerlei verschillende seizoensuitgaven, speciale edities en dergelijke. Hier kan je Brouwerij ‘t IJ Bier kopen!

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top