Winterbier Focoldus van Brouwerij Heuvel goed ontvangen

Nu de winter zijn intrede heeft gedaan, merkt Brouwerij Heuvel dat hun winterbier Focoldus goed wordt ontvangen Het bier is vernoemd naar de Focoldus heuvel bij Landgoed Maarsbergen en wordt gebrouwen met onder andere gerst en water van de Utrechtse Heuvelrug. De gerst komt van de akkers tussen Amerongen en Leersum. De unieke ligging en het micro klimaat van de Utrechtse Heuvelrug lenen zich goed voor het telen van brouwgerst.

Na de start van Brouwerij Heuvel in mei 2015 is het snel gegaan. Het bier van Brouwerij Heuvel wordt overal op de Heuvelrug verkocht en er is een eigen brouwerij gestart (de Loonbrouwerij in Cothen). Hier wordt het bier gebrouwen. Focoldus winterbier is vernoemd naar de Focoldus heuvel. Dit is een heuvel van ruim 38 meter hoog, onderdeel van de historische parkaanleg bij Landgoed Maarsbergen. De grafheuvel is een rijksmonument.

Focoldus was een ridder en eigenaar van Maarsbergen. Het verhaal gaat dat hij met volle wapenuitrusting in de rivier de Maas terechtkwam. Oog in
oog met de dood beloofde hij -mocht hij overleven- dat hij zijn rijkdom zou aanwenden om een klooster te stichten. Focoldus bleef in leven en stichtte het Norbertijner klooster Berne bij Heusden. Ook schonk hij de Norbertijnen zijn bezit in Maarsbergen, waar zij een boerderij stichtten om in hun levensonderhoud te voorzien.

Focoldus is een vol en zwaar bier om op een koude winterdag eens goed voor te gaan zitten. Het is overal op de Heuvelrug verkrijgbaar in flesjes van 0,33 en 0,75 cl. Zie voor alle verkoopadressen: www.brouwerijheuvel.nl.

 

SM_focoldus

BIER VAN BROUWERIJ HEUVEL WORDT GEBROUWEN MET GERST VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG. DE UNIEKE KWALITEITEN VAN DE ZUIDHELLINGEN VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG WORDEN BENUT VOOR HET MAKEN VAN PRACHTIGE EN EERLIJKE BIEREN. HET BIER WORDT GEBROUWEN DOOR EEN REGIONALE BIERBROUWERIJ, DE LOONBROUWERIJ IN COTHEN. HET SCHONE EN ZUIVERE WATER VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG WORDT VOOR HET HEUVEL BIER GEBRUIKT.

Top