Brouwerij Heuvel lanceert lentebier Helena

Op de dag dat de lente begint, 21 maart, lanceert Brouwerij Heuvel een nieuw lentebier: Helena. Dit derde bier van Brouwerij Heuvel is vernoemd naar de Helenaheuvel, net buiten Doorn. Hier vond de lancering plaats. De Helenaheuvel is vernoemd naar Helena, de dochter van de familie Swellengrebbel (midden 18e eeuw de bewoners van landgoed Schoonoord bij de Kaapse Bossen). Helena bezocht graag deze heuvel, een uitzichtpunt in de omgeving, dat later naar haar vernoemd werd. Op de Helenaheuvel is in 1932 Chalet Helenaheuvel gebouwd.

Helena is een heerlijk verfrissend en licht bier, gemaakt voor de ontluikend voorjaarsdagen, maar ook uitermate geschikt als dorstlesser tijdens de warme zomerdagen. De smaak is verrassend en ontleent deze aan bijzondere hopsoorten, met tonen van citrus en een lichte dennengeur, en het subtiel gebruik van kruiden zoals koriander.

Helena is een Weitbier, gemaakt van o.a. gerst en water van de Heuvelrug. De unieke ligging en het microklimaat van de Heuvelrug lenen zich goed voor het telen van brouwgerst. Het water is van uitstekende kwaliteit. Het bier van Brouwerij Heuvel wordt gebrouwen in de (eigen) Loonbrouwerij in Cothen.

Brouwerij Heuvel: één van de ruim 300 enthousiaste bierbrouwers in Nederland

In 2015 waren er in Nederland voor het eerst meer bierbrouwers dan in België. De laatste jaren is het aantal brouwerijen in Nederland bijna verdubbeld. Dit zorgt er voor dat er veel bijzondere en unieke bieren worden gebrouwen, met de meest uiteenlopende smaken.

Speciaal bier is in populariteit enorm toegenomen. Brouwerij Heuvel ontwikkelt, samen met brouwer Joop de Winkel, voor elk bier een bijzondere en unieke smaak. Zo is het winterbier Focoldus een krachtig bier met licht rokerige smaak, gebaseerd op de eeuwenlange tabaksteelt op de Utrechtse Heuvelrug. ZON bier is een fris blond bier, maar ook weer krachtig van smaak. En Helena is juist een licht bier met citrus smaak.

 

BIER VAN BROUWERIJ HEUVEL WORDT GEBROUWEN MET GERST VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG. DE UNIEKE KWALITEITEN VAN DE ZUIDHELLINGEN VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG WORDEN BENUT VOOR HET MAKEN VAN PRACHTIGE EN EERLIJKE BIEREN. HET BIER WORDT GEBROUWEN DOOR EEN REGIONALE BIERBROUWERIJ, DE LOONBROUWERIJ IN COTHEN. HET SCHONE EN ZUIVERE WATER VAN DE UTRECHTSE HEUVELRUG WORDT VOOR HET HEUVEL BIER GEBRUIKT.

Top