Brouwerij GRONINGER. “AWOOOOOOOOEH!”

“AWOOOOOOOOEH!”

Het is nu bijna een jaar geleden dat dit voor het eerst door Groningen galmde. Bij het horen van deze kreet denk je hoogstwaarschijnlijk aan een wolf. Krachtig, sociaal en met sterk ontwikkelde zintuigen. Zo voelen de oprichters van Brouwerij Groninger zich ook. Een jaar geleden werd dit speciaalbier gelanceerd, en waar kan dit nou beter dan in een kerk. Je zal misschien denken dat dit resulteerde in een zeer gezellige kerkdienst, maar dat zat net even iets anders. Brouwerij Groninger vierde de geboorte van Groninger op het bierfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt in de Martinikerk in Groningen.

De liefde voor speciaalbier bracht de oprichters samen. Muziekje erbij en het duurde niet lang of het idee om zelf een speciaalbier te maken werd uit de grond gestampt. Kwaliteit staat voorop, streekgebonden waar mogelijk en een vléugje rock ’n roll. In ieder Groninger biertje is die liefde waardoor het allemaal is ontstaan terug te proeven. De ware definitie van speciaalbier.

Je had de bui wellicht al voelen hangen. Groninger wordt bedacht en getest in Groningen. Als alle oprichters het nieuwe recept net zo lekker vinden als de brouwers, dan pas wordt het bier gepresenteerd aan het bierliefhebbende publiek. Speciaalbier is pas speciaalbier als het speciaal is, en dát weten ze.

Op dit moment bestaat het assortiment van GRONINGER uit: Spelt Pale Ale, Oerspelt Weizen en Sweet Stout. Daar houdt het echter niet mee op, voor 2016 heeft Brouwerij Groninger nog meer mooie bieren in petto. Voor de liefhebber! Om alvast een beetje sfeer te proeven kun je kijken op www.groningerbier.nl

It’s better to be a wolf for a day than a sheep all your life!

It's better to be a wolf for a day than a sheep all your life!

Top