Brouwerij De Gaperd | waar de brouwer rijdt

brouwerij de gaperd

De Gaperd_logo_wit

Speciaal Bierbrouwerij De Gaperd wordt in mei 2015 opgericht als blijkt dat er in Nederland nog geen serieuze mobiele bierbrouwerij bestaat. Natuurlijk zijn er verschillende brouwers die met proefopstellingen de verschillende bier events afreizen – maar een echte mobiele brouwerij annex brewpub was nergens te vinden. En dat in een tijd waarin er meer mensen bier willen brouwen en bierbrouwen willen beleven dan ooit tevoren!

Om alles mogelijk te maken wordt er in de zomer van 2015 een succesvolle crowdfund georganiseerd waarmee een aluminium FunTear Retro caravan kan worden gebouwd voorzien van een Labu 6 HL brouwhuis.  Het resultaat wordt gepresenteerd op het Slowlands Festival in September 2015. De rest van het jaar wordt gebruikt om ook de vergistingslocatie verder in te richten en alle administratieve zaken op orde te brengen. Mobiel brouwen blijkt in de wetgeving nog niet te bestaan….

Begin 2016 gaat Speciaal Bierbrouwerij De Gaperd van start. Het eerste brouwsel is een volle stout die nog in een huurbrouwerij is vervaardigt: De Klerelijer. Later volgen nog De Witte Voet (weizen), Slome Duikelaar (tripel), De Jas (lentebok), De Goedsack (belgian amber) en De Gaperd (special ipa).

Omdat het brouwhuis van De Gaperd gebouwd is in een aluminium caravan kunnen we op elk event ook echt op commerciële schaal live bier brouwen. Een echte brewpub op locatie. Beleving is een belangrijk onderdeel van de biercultuur en daar wordt hier op ultieme vorm aan gegeven. Een echte eyecatcher op elk festival. Maar natuurlijk ook heel leuk op een beurs of zelfs een personeelsfeest.

Door het mobiele karakter kan De Gaperd ook worden ingehuurd door kleine brouwers (of bierclubs) die zelf in eigen huis een grote batch van 6 HL willen brouwen. Beschikt de brouwer zelf over vergistingscapaciteit dan kan het hele brouwproces met een minimum aan investeringen inhouse worden uitgevoerd. En zeg nou zelf? Brouwen gaat niet over het uitbesteden van je brouwsels aan een ander! Natuurlijk kunnen we ook onze vergistingstanks ter beschikking stellen aan huurbrouwers. Maar de echte lol zit toch in het zelf doen in je eigen toko!

Brouwerij De Gaperd

De Gaperd beschikt over een eigen 6HL brouwhuis gebouwd in een prachtige FunTear aluminium caravan. Daarmee zijn we helemaal mobiel en kunnen we in principe op elke locatie brouwen. En daar zit de kracht van De Gaperd. We kunnen overal brouwen.

Top