Brouwerij Dampegheest brouwt 400 liter Kuitbier

Brouwerij Dampegheest lanceert zondag 2 juni het Dampegheest kuitbier. Speciaal voor de Week van het Nederlands bier brouwt de Limmense brouwerij eenmalig 400 liter kuitbier. Zondag 2 juni staan de deuren van brouwerij Dampegheest van 12.00 tot 17.00 open voor publiek.

Kuitbier

Het kuitbier is een bier dat reeds in de 15e eeuw werd gebrouwen. Het is een van de weinige Nederlandse bieren die geen invloed gehad heeft van buitenlandse brouwmethode. Dit jaar wordt tijdens het Open Nederland Kampioenschap Bierbrouwen het kuitbier mede daardoor als speciale klasse behandeld. Ook veel Nederlandse brouwerijen, waaronder brouwerij Damphegeest, brouwden speciaal voor de Week van het Nederlands bier deze Nederlandse biervariant. In principe gaat het om een eenmalig brouwsel van 400 liter kuitbier, maar helemaal uitgesloten dat het in het assortiment wordt opgenomen doet brouwerij Dampegheest niet.

Meer informatie Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Damphegheest is een initiatief van Kees Koot, Rinus Koot en Herman Zomerdijk. De heren zijn begonnen als hobbybrouwers, maar besloten in Oktober 2007 brouwerij Dampegheest te stichten. Sindsdien is de brouwerij gegroeid tot een professionele brouwerij die ondertussen zeven soorten speciaalbieren op de markt brengt. Op 2 juni kunnen deze bieren, inclusief het kuitbier, geproefd worden tussen 12.00 en 17.00 bij brouwerij Damphegheest.

biernederland kuitbier brouwerij dampegheest etiket

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top