Bird Brewery verleidt Nederland met Fuut Fieuw

Het nieuwe Bird Brewery lanceerde drie weken geleden zijn tweede bier Fuut Fieuw. De groei die volgde is indrukwekkend, de bieren zijn inmiddels te vinden bij ruim 100 slijterijen en 50 horecazaken door heel Nederland. Het is daarmee een van de snelstgroeiende, Nederlandse microbrouwerijen.

Fuut Fieuw weet te verleiden

De verwachtingen rondom het tweede bier waren hooggespannen. Het eerste bier, De Rumoerige Roodborst, kreeg zeer positieve reviews op het prestigieuze Ratebeer en staat bovendien als enige Nederlandse bier in de wereldwijde Top 50 Amber Ales. Na lancering was het daarom uitkijken naar de reviews en het bier lijkt te voldoen aan de verwachtingen. Het Amsterdamse Tapzuid zette de Fuut Fieuw op de kaart als “Het ultieme zomerbier. Met de Equinoxhop zit er een flinke hopsmaak aan, maar als er ooit een ultieme terras IPA is gemaakt, is deze het wel!“.

Ook op Untappd en Ratebeer zijn de reviews overwegend positief. De fruitige, volle smaak, goede balans en het bijzondere etiket worden opvallend vaak geroemd door de bierliefhebbers. Enkele voorbeelden zijn:

  • This Session IPA is never watery like some others are. Great bitterness, very fine beer on this warm day. (Ratebeer)
  • Well brewed. (Ratebeer)
  • Lekker lichte IPA. Bijzondere goede balans tussen bitter en fruit. (Untappd)
  • Lichte IPA met heel veel smaak. (Untappd)
  • Erg smaakvol voor 4,6%. (Untappd)
  • Heerlijk fruitig, zomers biertje van Hollandse bodem. (Untappd)

Op Facebook zijn er naast reviews, vooral heel veel woordgrappen te vinden. “De Fuut Fieuw klinkt te mooi om te laten staan!”, “Nieuw binnengevlogen! Bird Brewery!” en “Fuut Fieuw! Wat een lekker biertje is dit!” zijn slechts enkele voorbeelden.

Bird Brewery: een brouwerij om in de gaten te houden

De mannen van Bird Brewery, Rik van den Berg en Ralph van Bemmel, lijken dus ook met hun tweede bier de juiste snaar te raken. Met een eigen stijl, duidelijk verhaal en kwalitatief zeer goede bieren weet het zijn naam snel te vestigen in het Nederlands bierlandschap. Absoluut een brouwerij om in de gaten te houden!

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top