Bird Brewery maakt vliegende start

bird-brewery-maakt-vliegde-start

De eerste weken zijn druk voor de drie oprichters (Bart, Rik en Ralph) van het nieuwe Bird Brewery. Afgelopen zaterdag stond de Amsterdamse brouwerij nog in de Bierkoning, zondag was de officiele opening in Gollem en het bier, De Rumoerige Roodborst, is intussen te vinden in een flink aantal horecazaken.

Launch in De Gollem

“We hebben een fantastische start gehad”, vertelt Bart Baeschnitt. “Een van mijn persoonlijke hoogtepunten is de launch afgelopen zondag. Daar hebben we alle crowdfunders kunnen bedanken en dat was prachtig.” Het Amsterdamse biercafe Gollem was voor de gelegenheid afgehuurd en schonk het eerste bier, De Rumoerige Roodborst, van tap. “We hebben zelf lang achter de tap gestaan, maar naarmate de avond vorderde zijn we toch maar aan de andere kant gaan zitten.”

Presenteren bij De Bierkoning

De dag ervoor was het al raak bij De Bierkoning. “Ontzettend leuk om te horen wat ‘onbekende mensen’ van ons bier vinden. Natuurlijk scoorden we al hoog op ratingsites Untappd en Ratebeer, maar het persoonlijk horen maakt het nog mooier”, vertelt Rik van den Berg. “Bovendien lopen er vele andere brouwers even binnen bij De Bierkoning. Dat is natuurlijk sowieso gezellig.”

Verkrijgbaar in veel (Amsterdamse) Horeca

Ralph van Bemmel kijkt ook met veel plezier terug. “Ondertussen wordt het bier geschonken in een groot aantal horecazaken, waaronder Bar Joost, Kriterion, De Cantine en Frits. Een flink aantal zaken, onder meer Fonteyn, Volkshotel, Langendijk, Kobalt en Bar Mick volgen waarschijnlijk deze maand nog. Dat vind ik echt top. Het geeft echt een kick als het tafeltje naast mij De Rumoerige Roodborst bestelt!”

De eerste batch is er intussen bijna doorheen, dus deze maand wordt de tweede batch gebrouwen. “Het plan was om de tweede batch een nieuw bier te brouwen, maar de vraag is echt enorm”, vertelt Ralph. “We gaan daarom eerst De Rumoerige Roodborst nog een keer brouwen, maar hopen snel ook ons tweede bier te maken. Het recept en de naam zijn er in ieder geval al.”

Bird Brewery

Verwacht geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. Door de verrassende recepten valt er altijd wat bijzonders te ontdekken, zonder te overdrijven. Bird Brewery wilt jou het bijzondere in het normale laten ontdekken.

Top