Bird Brewery lanceert Nognietnaar Huismus

Het snelgroeiende Bird Brewery lanceert vandaag zijn derde bier. Met de Nognietnaar Huismus brouwt het een van Nederlands eerste American Brown Ales. Het hoppige, kastanjekleurige bier is met met zijn fisse, fruitige hopbitters en tonen van karamel, koffie en noten bedoelt als een welkome afwisseling tussen de vele bockbieren.

Verfrissender bier

Bird Brewery maakt een verrassende keuze door te kiezen voor een American Brown Ale. “De afgelopen jaren is het succes van de herfstbock steeds groter geworden. Elke brouwerij lijkt er wel een te brouwen”, zegt Rik. “Voor ons een reden om juist een verfrissender bier te brouwen dat tussen al die herfstbocken een welkome afwisseling biedt. Met de combinatie van fruitige hoppen en herfstsmaken als karamel, koffie en noten is het in onze ogen het ideale bier voor de aankomende maanden.”

De eerste batch van de Nognietnaar Huismus is op voorhand al voor een groot deel verkocht. “De afgelopen maanden zijn we ongelooflijk snel gegroeid. Het is natuurlijk super dat we nu vooraf het vertrouwen krijgen”, vertelt Ralph. “Het is aan ons om dat ook waar te maken, maar daar hebben we alle vertrouwen in.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery wordt in verschillende media betiteld als een van de snelstgroeiende, Nederlandse microbrouwerijen. De bieren Fuut Fieuw en De Rumoerige Roodborst zijn door zowel horeca, slijterijen als liefhebbers zeer positief ontvangen. Het hoogtepunt is een plaats voor De Rumoerige Roodborst in de Ratebeer Top 50 Amber Ales. Het is daardoor het enige Nederlandse bier dat zich mag scharen onder de 50 allerbeste Amber Ales van de wereld volgens het prestigieuze Ratebeer.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top