Bird Brewery brouwt zomers Fuut Fieuw

Met hun eerste bier, De Rumoerige Roodborst, wisten de heren van Bird Brewery direct als enige Nederlandse bier de Top 50 Amber Ale in te komen bij het populaire Ratebeer. Reden genoeg voor brouwers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel om een aantal grote stappen te zetten. Met hun nieuwe bier Fuut Fieuw, een tropische Session Pale Ale, willen ze deze zomer nog de terrassen van Nederland bedienen.

Bird Brewery vliegt uit 

“Het is natuurlijk fantastisch om zoveel positieve reacties te ontvangen”, vertelt Ralph. “Dat heeft ons extra gemotiveerd om te kijken naar de mogelijkheden om te groeien. Bovendien is de vraag enorm, waardoor we zeker wisten dat we het nu nog serieuzer moesten aanpakken.” De brouwers kregen een lening bij de Rabobank en brouwen hun bieren nu in grotere batches bij het Haarlemse Jopen.

Rik is daarover erg enthousiast. “Jopen heeft de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal enorm veel prijzen gewonnen, dan weet je zeker dat de brouwinstallatie ideaal is. Bovendien zijn de bieren altijd stabiel, waardoor wij er zeker van zijn dat brouwfouten bij deze brouwerij er niet in kunnen sluipen.”

Fuut Fieuw

Afgelopen vrijdag zijn de eerste batches De Rumoerige Roodborst en Fuut Fieuw naar de groothandels gegaan. De distributie afstemmen kostte de eerste keer flinke moeite, maar uiteindelijk zijn de bieren nu onderweg naar hun nieuwe nesten.

“Ruim 100 slijterijen en vele horecazaken hebben de bieren op voorhand al besteld, dat is natuurlijk wel bijzonder voor zo’n jonge brouwerij. Het is nu aan ons om onze naam ook waar te maken, maar met de Fuut Fieuw is dat wat ons betreft wederom gelukt. Het is een echte verleider, net als de vogel”, zegt Ralph. “En met deze naam natuurlijk ideaal om te bestellen bij die speciale serveerster.”

Ook Rik is tevreden over de nieuwe Session Pale Ale. “Het is een lekkere, tropische Session Pale Ale geworden. De tropische hop Equinox geeft het bier een bijzonder karakter, maar hij blijft heerlijk toegankelijk. Mijn koelkast staat deze zomer helemaal vol.”

Met hun eigen visie (kwaliteitsbieren die toegankelijk zijn voor velen én bijzonder voor de kenner), ervaring in de bierwereld en bovendien kwalitatief zeer goede bieren weet de brouwerij zijn eigen plaats te veroveren in de steeds drukker wordende biermarkt.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top