Bierfestival Groningen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2013 wordt de derde editie van Bierfestival Groningen georganiseerd. Het festival zal net als voorgaande jaren plaatsvinden in de sfeervolle Martinikerk te Groningen. Er worden dit jaar 5.500 bezoekers verwacht over 3 verschillende sessies.

Datum  12, 13 April 2013
Locatie  Martinikerk, Groningen
Toegang  13 Euro
Betaalwijze  Munten
Website  www.bierfestivalgroningen.nl

 

Aanwezige brouwerijen

Op het bierfestival zijn de volgende brouwerijen in ieder geval aanwezig:

 

Symposium en netwerken

In april 2012 is voorafgaand aan de tweede editie van Bierfestival Groningen een symposium georganiseerd. Het doel is om dit symposium nog verder uit te breiden tot één grote netwerkgelegenheid. Het symposium in 2013 zal plaatsvinden op vrijdag 12 april van 15.30 uur – 17.00 uur. Daarna is er de mogelijkheid om samen een hapje en drankje te nuttigen.
Het symposium biedt standhouders, genodigden en relaties een unieke kans om te netwerken met iedereen die een rol speelt op het gebied van bier. Standhouders die een bezoek willen brengen aan het symposium dienen om uiterlijk 15.00 uur klaar te zijn met de opbouw van de stand.

Het symposium wordt begeleid door Henri Reuchlin. Diverse nationale en internationale bekenden uit de bierwereld zullen deelnemen aan deze bijeenkomst. Het onderwerp van het symposium zal in de volgende nieuwsbrief gepresenteerd worden.

 

Brouwwedstrijden

Tijdens de eerste en tweede editie van het festival heeft er een brouwwedstrijd plaatsgevonden voor amateurs. De winnende bieren (Peerd Tripel en d’Olle Grieze Haver) waren beide verkrijgbaar bij alle filialen van de Mitra in Nederland. In 2013 worden amateurbrouwers uitgedaagd een Weizenbier te brouwen.

In 2013 wordt niet alleen een nieuwe amateurbrouwwedstrijd georganiseerd, maar ook een brouwwedstrijd voor alle brouwerijen. De organisatie van het festival gaat op zoek naar het beste en lekkerste Mei/Lente bok. Aan de brouwerijen de uitdaging om een bier in deze categorie te brouwen. Het bier wordt beoordeeld door een vakkundige jury en een jury bestaande uit consumenten. Uiteindelijk wordt op zaterdag 13 april de winnaar van het lekkerste en beste Mei/Lentebok bekend gemaakt.

Bier- en spijswedstrijd

Afgelopen editie heeft de wedstrijd voor de beste combinatie tussen bier en spijs voor het eerst plaatsgevonden. De wedstrijd was een daverend succes met maar liefst 9 deelnemende horecabedrijven. Opnieuw worden horecabedrijven uitgedaagd een mooie combinatie te presenteren tussen heerlijke bieren en spijzen. De wedstrijd wordt door een vakkundige jury beoordeeld. Inmiddels zijn er al meerdere aanmeldingen voor de wedstrijd. Voor deelname kan contact op worden genomen via info@bierfestivalgroningen.nl. Er is slechts plaats voor 15 horecabedrijven.

Meer informatie Bierfestival Groningen

Meer informatie over het Bierfestival Groningen kunt u vinden op de website:
www.bierfestivalgroningen.nl

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top