Bierbrouwerij Oijen brouwt 5 nieuwe bieren

Biernederland-Oijens-bierbrouwerij-brouwt-5-nieuwe-bieren

Bierbrouwerij Oijen brengt vijf nieuwe bieren in een compleet nieuwe bierlijn. Het gaat om Oijens donker, amber, blond, Kaboem en IPA. De vier eerstgenoemde blijven vaste bieren in het assortiment. De Oijens IPA is een gelegenheidsbier, deze is tijdelijk. Eigenaar van de bierbrouwerij Oijens, PietKees Roeland, is blij met de innovatie: “Met ingrediënten uit de streek en nieuwe vormgeving willen we de beleving van de regio meer uitdragen”.

Bierbrouwerij Oijen kreeg eind 2011 eindelijk toestemming van de gemeente toestemming voor uitbreiding. De bierbrouwerij moest dertien jaar wachten, alvorens het college van B&W zijn akkoord gaf. Nu het eindelijk zover is willen ze het goed aanpakken. Duurzaam en verantwoord ondernemen is daarom van groot belang. Fokke, zoon van de eigenaar, draagt die visie duidelijk uit: “We zien het als onze verantwoordelijkheid om te participeren bij het realiseren van een duurzame leefomgeving.” Verder noemt hij als speerpunt om om de impact van ondernemen op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Mede door het plaatsen van zonnepanelen proberen ze dit te realiseren.

Brouwerij Oijen

De brouwerij, die sinds 1989 bestaat, brouwt verschillende bieren. De nieuwe bierlijn bestaat uit bovengistende volmout bieren zonder kleur- geur- en smaakstoffen. Ze bevatten een alcoholpercentage van 6%, 8% en 10%. Naast deze bieren maakt Speciaalbierbrouwerij Oijens ook bieren in opdracht. Inmiddels brouwde ze al kersen, cranberry, shi-take, spelt en knoflook bier. Volgens de bierbrouwerij kan de liefhebber het erg waardenen. “Het is iets anders dan het traditionele blonde, dubbel en tripel bier en het maakt een bezoekje aan brouwerij en proeflokaal extra aantrekkelijk.”

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top