Amsterdamse Bird Brewery bereikt binnen 10 dagen doel crowdfunding

De nieuwe Amsterdamse brouwerij Bird Brewery heeft binnen 10 dagen het doel van hun crowdfunding bereikt! Vele bierliefhebbers bestelden inmiddels het eerste bier – De Rumoerige Roodborst – voor de speciale actieprijs. Het is nu zeker: de eerste batch Rumoerige Roodborsten wordt op 19 december gebrouwen bij Brouwerij Kees. Bird Brewery is trots en verrast door het enthousiasme van de bierliefhebbers en heeft daarom besloten om de crowdfunding voort te zetten, waarmee ze ook hun 2e batch snel hopen te realiseren.

Crowdfundingactie

Begin deze maand lanceerde Bird Brewery de crowdfundingsactie. Met de nodige media-aandacht, een groot netwerk van bierliefhebbers en speciale actieprijzen, wist de brouwerij vliegensvlug een groot aantal bierliefhebbers te bereiken. “We kijken terug op een fantastische week. Vanuit verschillende hoeken hebben we zeer positieve reacties gehad op zowel het toekomstige bier en design als ons enthousiasme”, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. “Dat we zo snel ons eerste doel zouden bereiken hadden we echt niet verwacht, maar we zijn er ongelofelijk blij mee!”

Vervolgstappen

Alle positieve reacties hebben er bovendien toe geleid dat Bird Brewery de vervolgstappen aan het uitwerken is. “Het recept van ons tweede bier is al in ontwikkeling. In de aankomende weken brouwen we een aantal proefbrouwsels, zodat we binnenkort ook dit tweede bier in ons nest mogen verwelkomen”, zegt brouwer Rik van den Berg. “We hopen dat we in de aankomende weken ons nieuwe doel met de crowdfunding bereiken, zodat we die stap snel kunnen zetten.”

Bart Baeschnitt durft daarin zeker te dromen. “Natuurlijk is het super dat we dit resultaat zo snel hebben behaald, nu is het aan ons om vanuit dit succes verder te groeien. Met een extra 2000 euro kunnen we zowel in marketing, verkoop als productontwikkeling die volgende stap zetten. We gaan er dus hard aan werken om dat bedrag op te halen!”

Kerstactie

Met het oog op de kerst lanceert Bird Brewery bovendien een speciale kerstactie die loopt tot 19 december. Voor 29 euro kan er een speciaal kerstpakket worden besteld, waarbij een ‘verrassings vogelpakketje’ wordt opgestuurd voor onder de kerstboom én in januari ook nog 12 bieren volgen naar de gelukkige ontvanger. Wie maak jij blij met zo’n cadeau deze kerst?

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top