Aankondiging: Bockbier Matinee

vrienden van de bockaar

Op 15 oktober organiseren De vrienden van de Bockaar het Bockbier Matinee. Zij presenteren hier een achttal Bockbieren, zowel van kleinere lokale brouwerijen als de grote landelijke. Tevens wordt deze dag hun speciaal voor deze dag gebrouwen “Vriendenbock” gepresenteerd! Het Bockbiermatinee vindt plaats in cafe “Ons Café” aan de Torenstraat 27 in Drunen.

De Bockaar is een kleine club van 15 mannelijke leden. 10 keer per jaar, altijd op een maandagavond, komen zij bij elkaar om bier te proeven. Zij degusteren in principe alleen Nederlandse bieren, en zo af en toe een pils. Mocht er een keer een buitenlands bierlangskomen. De Bockaar gaat altijd op zoek naar kleine onbekende ambachtelijke brouwers

Tijdens een bierproefavond worden 5 bieren gedronken en beoordeeld. De biercommissie, Ad Merkx, Frank Brouwer en Gerard Merkx, heeft van te voren deze bieren geselecteerd en ingekocht. De biercommissie probeert 5 bieren te kiezen die bij elkaar passen of aansluiten bij het seizoen. Zo drinken zij in oktober altijd 5 Bock bieren. Dit is een ware traditie in onze club. Dat heeft ertoe geleid dat we ieder jaar een Bockbier Matinee organiseren op een zondagmiddag in oktober.

Het ontstaan van de Vrienden van de Bockaar

In het begin van de jaren 90 ontstonden de Vrienden van de Bockaar. Na een aantal jaren veel Belgische en bijna alle Nederlandse bieren te hebben geproefd, werd het tijd voor een eigen bier. Dit werd gerealiseerd. De brouwsels waren te groot om zelf op te drinken. Daarom werd besloten het bier dat “over” was te gaan verkopen. Er werd een naam verzonnen, zijnde “De Bockaar”, die als groothandel het bier zou gaan verkopen. De bierproefclub werd ook officieel gemaakt als “Vrienden van de Bockaar”.

De bierproef avonden werden vroeger om beurten bij mensen thuis georganiseerd. Daar zijn ze intussen echter uit gegroeid. Daarom hebben de Vrienden van de Bockaar enkele jaren geleden besloten de avonden te Ons Café in Drunen.

 

Voor meer informatie over het Bockbier Matinee kunt u kijken op de http://www.vriendenvandebockaar.nl/

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top