78 Brouwerijen geopend tijdens Nederlandse Brouwerijdagen 2013

Nederlandse Brouwerijdagen 2013 | BierNederland_

De Nederlandse Brouwerijdagen vinden plaats op 1 en 2 juni 2013. Deze dag openen 78 Nederlandse bierbrouwerijen hun deuren voor publiek. Het hele weekend hebben mensen de mogelijkheid om kennis te maken met de brouwers. Bovendien worden er tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen allerlei speciale activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties, proeverijen en rondleidingen.

Sinds 2010 organiseert het Klein Brouwerij Collectief de Nederlandse Brouwerijdagen. Bij deze belangenorganisatie zijn ruim tachtig bierbrouwerijen aangesloten. Het doel van deze brouwerijdagen is om het Nederlands speciaalbier onder de aandacht te brengen. Dat lijkt te lukken.

In 2010 waren er ‘slechts’ dertig bierbrouwerijen die zich tijdens de Nederlandse brouwerijdagen openstelden voor publiek. Sindsdien groeide het aantal jaarlijks. Dit jaar verwelkomen 78 Nederlandse bierbrouwerijen het publiek. Sommige zijn beide brouwerijdagen geopend, andere één van de dagen.

Meer informatie

Eerder schreef BierNederland een stuk over de ontwikkeling van de Nederlandse bierbrouwerijen. Het is een artikel waarin in vogelvlucht door de geschiedenis van de Nederlandse bierbrouwerijen wordt gegaan. Ook interessant kan het artikel zijn over de ontwikkeling van het Nederlands bier.

Over de Nederlandse Brouwerijdagen is een goed overzicht van alle activiteiten te vinden op de website van de Week van het Nederlands bier. Per deelnemende bierbrouwerij staat op welke dag ze geopend zijn tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2013.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top