5e Utrechts Streekbierfestival op 4 en 5 november

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november vindt de 5e editie van het Streekbierfestival in Utrecht plaats. Deze editie is het festival uitgebreid met één dag, de vrijdag. Het festival vindt plaats in 16 cafés, 19 brouwerijen en er zijn 40 streekbieren om te proeven! Ook zal deze editie “Takkewijf” voor het eerst getapt worden. Takkewijf is een bockbier uitgebracht onder het biermerk van het Streekbierfestivalhttps://bullandbird.beer  gebrouwen in samenwerking met Eembier uit Amersfoort.

Cafés:

Café ‘t Pandje –  De Stad – Tilt – Hofman – ’t Hoogt – De Zaak – Hemingway – Luden – Florin – De Vrienden – ’t Gras van de Buren – De Bastaard – Ubica – Stan & Co – Dikke Dries – Mick O’Connells

Brouwerijen:

Hommeles – Maximus – Duits&Lauret – Oproer – vandeStreek – Ceaux – ’t Licht – Stapzwan –  De Leckere – De Eem – Rock City Beers – Heuvelrug – Borrelnoot – The Sisters Brewery – De Dikke – Neobosski  – Brouwerij Heuvel – Zevenstar – Louis Loyal en Bull & Bird Beer

Wanneer:

  • Vrijdag 4 november 16.00 uur – sluitingstijd cafés
  • zaterdag 5 november 15:00 – sluitingstijd cafés
  • Zondag 15:00-20:00 uur.

Het evenement:

Menukaarten en een plattegrond van het festival zijn te vinden in alle deelnemende kroegen, maar ook te zien op onze websitewww.streekbierfestival.nl . De bierliefhebber kan dus zijn eigen route uitstippelen en zelf kiezen welke bieren hij allemaal wil proeven. Om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden is er geen begin- of eindpunt en wordt de bezoekers geen entreegeld gevraagd. Bezoekers bepalen zelf welke bieren ze wel of niet proeven en betalen voor ieder biertje apart. Er wordt gebruik gemaakt van proefglazen om iedereen in de gelegenheid te stellen zoveel mogelijk bieren te proeven. In ieder café is tevens een bierbegeleider te verkrijgen dat past bij het streekbier.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

Top