Evenement Birds & Beers combineert het beste van twee werelden

Wereldrecordhouder Vogelspotten Arjan Dwarshuis en oprichters van Bird Brewery, Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, organiseren gezamenlijk het evenement Birds & Beers. Het doel is om het beste van de twee werelden samen te brengen. Het eenmalige evenement vindt plaats op 17 juni van 10.00-13.00 in het Amsterdamse bos.

Het Evenement

Tijdens Birds & Beers geeft Arjan Dwarshuis een korte lezing over zijn Biggest Year, ga je er samen op uit om vogels te spotten en is er meer dan genoeg ruimte om vragen te stellen. Aansluitend vindt een bierproeverij plaats. Hierin geven de brouwers Rik en Ralph uitleg over het proeven van bier, het maken van bierspijscombinaties en worden uiteraard toepasselijke bieren als De Rumoerige Roodborst, Fuut Fieuw en Datisandere Koekoek geschonken.

De Organisatoren

Arjan Dwarshuis, bekend van onder meer Pauw, RTL Late Night en Binnenstebuiten, vestigde afgelopen jaar een wereldrecord vogelspotten. Tijdens zijn Biggest Year reisde hij de wereld rond om zoveel mogelijk soort waar te nemen. Hij kwam uiteindelijk tot 6.841 soorten, waarmee hij het oude record van de Amerikaan Strycker (6.118) verpulverde. Over zijn Biggest Year komt later dit jaar een documentaire uit.

Biersommeliers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg volgden beiden een bieropleiding en starten afgelopen jaar de brouwerij Bird Brewery. Ze pakten als enige nieuwkomer meerdere prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland (Dutch Beer Challenge 2017), werden in de media bestempeld als een van de beste nieuwe brouwerijen en hun bieren zijn intussen landelijk te vinden bij vele horecazaken en slijterijen.

Tijd & Locatie

Het evenement vindt plaats op 17 juni van 10.00-13.00 in het Amsterdamse Bos. Kosten zijn 55,- per deelnemer (max. 30 deelnemers: vol=vol) en aanmelden kan via ralph@birdbrewery.com. Verdere informatie komt na aanmelding via e-mail.

BierNederland

BierNederland brengt nieuws over Nederlandse bierbrouwerijen, bierproeverijen en bierfestivals. Samen met bierkenners, liefhebbers en enthousiastelingen werkt het samen om het Nederlandse bier verder op de kaart te zetten.

One Comment;

Top