Mout Bierfestival begin juli in Nijmegen

Van 1 tot en met 3 juli 2016 is het Julianapark in Nijmegen oost het toneel van Mout Bierfestival. Een weekend lang kan je hier genieten van een ruim aanbod van bijzondere bieren, goede muziek en overheerlijk eten. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor het vakmanschap van toonaangevende brouwers in de vorm van colleges en lezingen.

– De Brouwerijen
De brouwerijen die aanwezig zullen zijn, zullen veelal buitenlandse brouwerijen zijn, denk hierbij aan Napar (Spanje), BIIR (Spanje), Crew Republic (Duitsland), Tanker (Estland), La Corne (Belgie), Rosenbach (Belgie). Buiten deze buitenlandse namen zijn er uiteraard ook erg interessante brouwerijen uit Nederland (en Nijmegen!), zoals bijvoorbeeld Oersoep, Brouwtoren, Fuck You Brewing Company, Rock City Beers, Jopen en Scheldebrouwerij. Behalve bieren is UWE Cider ook aanwezig voor de liefhebbers van cider.
– Collegetour in speciaalbier
Het brouwen en drinken van bier is van alle tijden. Het brouwproces van speciaalbieren is in de loop van de tijd met veel passie en bezieling geperfectioneerd. Maar wat zijn nu die ingrediënten of geheime recepten van een goed gebrouwen speciaalbier? En wat is er eigenlijk zo speciaal aan de bieren op Mout Bierfestival? Tijdens MOUT Bierfestival krijgt u antwoord op al deze vragen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de keuken van verschillende beroepsprofessionals. Diverse lezingen van internationale brouwers, brouwdemonstraties van het Nijmeegse Gilde Triple-W en aansprekende workshops en colleges zijn een belangrijk onderdeel van het gevarieerde programma.– Muziek, diverse foodtrucks en kinderprogramma
Naast alle speciaalbieren is er ook ruimschoots aandacht voor muziek en eten. Ruim 15 bands en een selectie spraakmakende foodtrucks vanuit heel Nederland maken de ware festivalbeleving compleet. Er is hierbij gekozen voor muziek met een rauwer randje. Bluegrass, Rock ’n Billy en Boogie uit Nederland, België en Duitsland. De home made hotdogs van Bulls and Dogs en gebakken en gebraden maaltijden van Black & Blue zijn het gehele weekend verkrijgbaar. Ook de ambachtelijke friet van Haute Frietez is een aanrader na een dagje genieten van de speciaalbieren.
Voor de jongste bezoekers is er ook een programma, zo zal tijdens Mout breed geselecteerde kinderactiviteiten ingericht worden.

Wil je verzekerd zijn van toegang en gelijk na binnen komst bier kunnen proeven? Koop dan een ticket in de voorverkoop voor €12,50 ex fee via onze ticket shop: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/mout-bierfestival

Voor €12,50 krijg je:
– Entree Gratis
– 10 munten (€1,- per stuk)
– proefglas 0,15 cl (€3,- per glas)Meer info:
www.moutbierfestival.nl

Top